Tur og aktiviteter

Villroa er det perfekte utgangspunkt for ulike friluftaktiviteter rett utenfor hyttedøra. Sommer og høst kan du jakte, fiske, vandre eller sykle i lett og innbydende fjellterreng som strekker seg langt nordover mot Femundsmarka, og østover mot Sverige. 

Skiløyper

Snøen kommer tidlig i Villroa. I kort avstand fra hytta ligger milevis med noen av Trysil best preparerte skiløyper. Snakker man med hytteeierne i området, så er det gjerne kvaliteten og beliggenheten på skiløypene de fremhever. Fra Villroa når du et løypenett som dekker hele Bittermarka, og det er faktisk mulig å gå i preparerte løyper så langt nord som til Femundsmarka. Du finner løypekart og oppdatert løypeinformasjon her.

Tur- og sykkelløyper

I barmarkssesongen ligger hele Bittermarka og fjellområdene nord og østover i Trysil og venter på deg. Det er godt merkede stier for både fotturer og sykkel i fjell og i overgangen mellom skog og fjell.

Jakt og fiske

I området rundt Villroa, dvs. Flendalen og Bittermarka, er det gode muligheter for både jakt og fiske. Villroas eget området er rikt på småvilt og rype. Fiskekort gjelder alle vann og vassdrag i området, og store deler av Trysil forøvrig. Jaktkort gjelder kun i Flendalen Sameieskog sitt område, og hytteiere i Villroa prioriteres. 

Aktiviteter i Trysil og Trysilfjellet

Fra Villroa er det bare en halvtimes kjøretur til Trysil Sentrum og Trysilfjellet. Trysilfjellet er kjent for sitt fantastiske skitilbud og tilrettelagte sykkelløyper i Gullia og Magic Moose på Turistsenter. Sommeren 2017 åpner det i tillegg Høyt og Lavt klatrepark i Trysil Turistsenter. I tillegg har Trysil sentrum et bredt utvalg av butikker og spisesteder.  Informasjon finner du på hjemmesidene til Destinasjon Trysil og Skistar Trysilfjellet.